Veelgestelde vragen

In het onderstaande overzicht vindt u antwoorden op veelvoorkomende vragen. 

Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op. U kunt ons dagelijks bereiken van 08:00 tot 20:00 via 085 – 303 4646 of stuur een e-mail naar info@rentaltracker.nl.

Wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.

Voor antwoorden op uw vragen over het portaal, raadpleeg onze instructie video’s!

Producten & diensten

Hoe snel levert Rental Tracker de bestelde producten?

Rental Tracker levert binnen 1- 2 werkdagen de door u bestelde producten. Mochten wij hieraan niet kunnen voldoen, dan laten wij het u natuurlijk tijdig weten. Producten kunt u snel en gemakkelijk bestellen via onze webshop of via onze Rental Tracker App (Order → Bestelformulier).

Geeft Rental Tracker garantie op de producten?

Rental Tracker geeft standaard twee jaar garantie op alle producten. Echter na deze twee jaar zijn wij coulant en kan een product omgeruild worden. Onze producten zijn van zeer hoogwaardige kwaliteit en voorzien van een CE- keurmerk. Bij normaal gebruik kunnen onze producten levenslang meegaan.

Kan ik Rental tracker goed bereiken en hoe is Rental Tracker bereikbaar?

Rental Tracker is op werkdagen telefonisch bereikbaar van 8.00 – 20.00 uur. Met vragen kunt u ons ook bereiken via de mail of via Super Chat (whats app berichten welke door het gehele team gelezen en opgepakt worden).

Is Rental Tracker geschikt om een sluitende kilometeradministratie voor de belastingdienst bij te houden?

Rental Tracker heeft een uniek systeem ontwikkeld volgens de eisen van de belastingdienst. U vindt de instructies via Hulp → Belastingdienst rapportage instructie. Zo kunt u op de juiste wijze uw ritten in een gegeven periode registreren en uw het zakelijke – en privégebruik van uw voertuig(en) specificeren.

Abonnement & kosten

Welke kosten zijn er naast de aanschafprijs van de trackers?

Bij Rental Tracker betaalt u naast de kosten van de tracker en de eventuele installatiekosten alleen nog de maandelijkse abonnementskosten. De abonnementskosten betaalt u voor het gebruik van het online GPS portaal en de connectiviteit van de trackers. De kosten zijn afhankelijk van het aantal objecten. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

Moet ik een (langlopend) contract tekenen bij Rental Tracker?

Rental Tracker bindt de klanten niet door middel van (langlopende) contracten maar werkt met klantvriendelijke maandelijks opzegbare abonnementen. Easy come easy go!

Kan ik een tracker laten deactiveren zodat ik voor deze geen abonnementskosten meer betaal?

Op ieder gewenst moment kunt u uw trackers door ons laten deactiveren bijv. omdat de auto verkocht is of niet meer gebruikt wordt voor de verhuur of de lease. In dit geval stuurt u ons een mail sturen met uw vraag, onder vermelding van het kenteken van het betreffende voertuig.

Connectiviteit & data

Biedt Rental Tracker overal ter wereld dekking?

Rental Tracker is verbonden aan de beste en grootste netwerkaanbieders, die onze connectiviteit verzorgen. Hierdoor beschikken wij over een zeer hoogwaardige Roaming-SIM die ervoor zorgt dat onze klanten wereldwijd {+190 landen) feilloos zijn verbonden met een netwerk. Zo kunnen wij u de beste dekking aanbieden, ook in meer afgelegen gebieden!

Kan de locatie van mijn materieel nog bepaald worden wanneer er geen GPS- signaal meer is?

Zolang de SIM- kaart van de tracker wel ontvangst heeft kan Rental Tracker, net als opsporingsdiensten, de locatie van uw materieel nog bepalen. Dit is natuurlijk minder nauwkeurig dan GPS en sterk afhankelijk van de netwerkbeheerder.

Hoelang worden de GPS- data bewaard en hoelang kan ik de data terugvinden in het portaal?

Uw data wordt 2 jaar bewaard. Binnen deze periode kunt u al uw data terugvinden op het portaal.

Portaal & app

Is het portaal alleen inzichtelijk via mijn computer?

Rental Tracker streeft ernaar dat u altijd en overal in uw portaal alle gegevens kunt bekijken. U heeft alle benodigde informatie inzichtelijk via uw mobiel (smartphone), tablet of computer.

Is het portaal instelbaar naar behoefte (branche)?

Rental Tracker heeft een zeer gebruiksvriendelijk portaal ontwikkeld welke instelbaar is per branche en naar behoefte. Een autoverhuurbedrijf heeft namelijk behoefte aan andere inzichten in het portaal dan een bouwbedrijf. Zo ziet u alleen nog die informatie die voor u van belang is.

Kan ik ook subaccounts maken op mijn portaal?

Wanneer u een manager account heeft kunt u (zoveel als u wilt) sub-accounts aanmaken en zo de toegang tot uw trackers managen. U vindt de instructies via Hulp → Instructievideo's → Subaccount aanmaken.

Is het mogelijk om rapportages te generen?

U kunt op een zeer gemakkelijke manier uitgebreide rapportages over gebruik over specifieke situaties/ gebeurtenissen inzichtelijk maken. U vindt de instructies via Hulp → Instructievideo's → Rapportages genereren.

Hoe kan ik waarschuwingen (notificaties) ontvangen?

U ontvangt 24/7 waarschuwingen over gebruik of specifieke gebeurtenissen/ situaties; in het portaal (rapportages), via de e-mail en via sms. U kunt naar wens instellen hoe u de notificaties wilt ontvangen. U vindt de instructies via Hulp → Instructievideo's → Geofence & notificatie instellen.

Kan ik ook een melding ontvangen wanneer mijn voertuigen onderhoud nodig heeft?

U kunt een onderhoudsinterval instellen zodat u een notificatie krijgt wanneer uw voertuig onderhoud nodig heeft. U vindt de instructies via Hulp → Instructievideo's → Onderhoudsinterval instellen.

Waar kan ik de Rental Tracker app downloaden en zijn hier kosten aan verbonden?

De Rental Tracker app is eenvoudig en geheel gratis in de App Store en Google Play te downloaden en is daarbij zeer eenvoudig in gebruik. Alle benodigde functionaliteiten die u nodig heeft voor het optimaal inzetten van uw materieel zitten erin verwerkt.

Connected cars

Werkt Rental Tracker met connected cars?

In de meeste gevallen kan Rental Tracker data van connected cars (voertuigen waarin vanaf de fabriek een SIM- kaart in geïnstalleerd is) in ons portaal zichtbaar maken! Vraag ons naar de mogelijkheden, we houden u graag op de hoogte van deze prachtige ontwikkeling.

GPS Trackers

Wat betekenen de kleuren achter de trackers?

Groen betekent dat het voertuig aan het rijden is. Geel betekent dat het voertuig stilstaat of in de afgelopen vijf minuten verbinding heeft gemaakt. Rood betekent dat het voertuig langer dan vijf minuten stilstaat of in slaapstand is.