Welkom & start

Quickstart guide Rental Tracker 2023

Hartelijk dank voor uw aankoop en welkom bij Rental Tracker!
In deze quickstart guide leggen wij u kort en stapsgewijs uit hoe u een tracker kunt installeren, de app gebruikt en aan de slag kunt met ons portaal.

Stap 1: Download de gratis Rental Tracker app

Start met het downloaden van onze Rental Tracker app. Deze app is te downloaden in de Google Play Store of App store op uw mobiel. Alle benodigde functionaliteiten die u nodig heeft voor het optimaal gebruiken van onze hardware zitten in deze app verwerkt. 

Via de Rental Tracker App komt u op ons unieke digitale dashboard alwaar u ook het digitale inbouwformulier vindt.
Het digitale inbouwformulier gebruikt u ter plekke (op de inbouwlocatie) en werkt snel en gemakkelijk. Het vraagt stapsgewijs en gefaseerd om benodigde gegevens van de inbouw waardoor u geen noodzakelijke informatie kunt vergeten en u een degelijke en kloppende inbouw- administratie heeft waar u later op terug kunt vallen.
Het inbouwformulier is essentieel om u bij eventuele calamiteiten en/ of storingen te kunnen helpen.
Meer informatie over de mogelijkheden van de app vindt u op de app pagina.

Stap 2: Installatie van trackers

De installatie van de trackers is per type tracker verschillend:

Wired Tracker

Deze tracker kan op al uw materieel worden aangesloten (mits een eigen stroomvoorziening van 6-30 volt).
De Wired Tracker wordt professioneel door een inbouwer of garagebedrijf ingebouwd. 
Deze tracker wordt geleverd met een installatie set. U kunt deze volgens het kleurenschema (zie app) inbouwen.
Heeft u hier niet de juiste expertise voor in huis en mocht u dit liever uitbesteden, dan brengen wij u graag in contact met een van onze vertrouwde inbouwpartners.

Relay Tracker

De Relay Tracker kunt u zelf, gemakkelijk en snel, inbouwen waardoor u bespaart op tijd en kosten van een professionele inbouwer. De Relay Tracker wordt door middel van zijn speciale aansluitkabel direct op de accu aangesloten (mits een eigen stroomvoorziening van 10-40 volt). Deze Tracker wordt standaard geleverd met bedrading die direct op de + (= rood) en – (= zwart) van de accu kan worden bevestigd. Door zijn zeer onopvallende compacte design kan de Relay Tracker geheel buiten het zicht in uw materieel geplaatst worden. Nog groot voordeel van de Relay Tracker is, is dat deze tracker zeer breed inzetbaar en overzetbaar naar een ander voertuig is.

Mini- OBD Tracker

Deze tracker wordt aangesloten op de OBD- poort, welke zorgt voor de stroomvoorziening. De OBD is een aansluiting met een 16 pins stekker en is hetzelfde voor elk voertuig. Het kan zijn dat er een klepje voor zit.
Je kunt de aansluiting vinden onder het stuur, bij de zekeringkast of in de middenconsole. Eventueel kunt u googelen op het type auto en OBD.
Deze aansluiting neemt weinig tijd in beslag en vereist geen technische kennis. Na aansluiting is deze direct functioneel; PLUG & PLAY! Voor eenvoudige wegwerking kunt u gebruik maken van het verlengsnoer van RentalTracker.

Stealth Tracker

Deze wordt altijd vóór levering bij ons online gebracht.
De installatie van deze zeer compacte tracker is gemakkelijk; u hoeft deze enkel te verbergen in uw materieel. Denk hierbij wel om de bereikbaarheid van de tracker. Gelang het gemak waarmee de tracker zijn GPS/GSM signaal ontvangt zal deze korter of langer meegaan.
Ook bij deze Tracker raden wij u aan altijd een inbouwformulier te gebruiken, ook wanneer u wisselt van materieel.

Voorbeeld van het compact installatieformulier

Stap 3. Administratie van de tracker middels het digitale inbouwformulier

Het digitale inbouwformulier vindt u in de Rental Tracker App die u zojuist bij stap 1 heeft geïnstalleerd. Rental tracker kent 2 digitale inbouwformulieren:

Het compacte formulier

Deze gebruikt u wanneer u wilt kiezen voor de meest snelle manier en is geschikt voor van uw eigen wagenpark. In het compacte inbouwformulier voert u basisinformatie in zoals; merk auto, type, kenteken (of meldcode), de kilometerstand en de plaatsing in het voertuig.

De uitgebreide versie

Deze is vooral geschikt voor wanneer u geholpen bent met een meer uitgebreide inbouwadministratie. U vult hierbij namelijk ook nog gegevens in zoals; inbouwbedrijf, naam monteur, bedrijfsnaam klant en vermelding van wel/ geen startblokkade.

Nadat u een ingevuld inbouwformulier heeft ingezonden, ontvangt u van ons per mail een overzicht met welke tracker, waar en in welke auto is ingebouwd.
Mocht u onverhoopt op de inbouwlocatie geen netwerk hebben, dan kan het formulier ook offline gebruikt worden. In dit geval wordt het formulier tijdelijk en veilig opgeslagen en kunt u het later alsnog online versturen.

Stap 4. Activatie van de tracker

Wanneer wij een order uitleveren koppelen wij de trackers al aan uw account. U kunt deze dan in het portaal onder het tabblad ‘objecten’ terugvinden aan de hand van de identificatiecode van de tracker, het zogeheten IMEI- nummer. Zodra de tracker spanning heeft en informatie begint te zenden zal deze automatisch de status actief krijgen.

Stap 5. Inzicht het portaal

Voor gebruik van het portaal hoeft u alleen in te loggen op het portaal via uw browser of de Rental Tracker App. Wij raden u aan om eerst deze instructievideo’s te bekijken zodat u een vliegende start kunt maken!
Op onze instructie video’s pagina kunt u diverse instructievideo’s raadplegen. Er zijn instructies voor het wijzigen van de trackernaam, rapportages genereren, wachtwoord wijzigen etc.. 

Heeft u verder nog vragen, neem dan gerust contact met ons op. U kunt ons dagelijks bereiken van 08:00 tot 20:00 uur via Whatsapp,  telefonisch 085 – 303 4646 of stuur een e-mail naar info@rentaltracker.nl