Instructie video’s

Tracker toevoegen

In het tracker tabblad ziet u naast de zoekbalk een rood pijltje waarop u kan klikken voor het toevoegen van een tracker. Vervolgens verschijnt een klein scherm waar u de activatiecode invult die u ontvangen heeft en een naam voor de tracker opgeeft. Tot slot klikt u op ‘toevoegen’.

Als de tracker niet direct verschijnt in het tracker tabblad dient u de pagina te herladen of opnieuw in te loggen. Tip: voor overzicht in een groot wagenpark is het handig om te beginnen met het kenteken zonder streepjes! Zo kan u elke auto gemakkelijk traceren via de zoekbalk.

Notificaties instellen

Om notificaties in te stellen of te wijzigen navigeert u eerst naar het instellingenmenu. Hier selecteert u vervolgens het tabblad notificaties. U heeft hier nu de keuze om bestaande notificaties te bewerken via het potlood icoon of een nieuwe notificatie toe te voegen via het blauwe plus icoon linksonder in het menu. Nadat u voor een van beiden gekozen heeft kunt u een heel aantal notificatie instellingen specificeren; notificatie naam en type, wanneer de notificatie actief dient te zijn, op welke trackers deze betrekking heeft, welke berichten moeten worden verstuurd en notificatie type specifieke instellingen zoals bijvoorbeeld de snelheid bij het notificatie type ‘te hoge snelheid’. Bij het onderdeel ‘Bericht over notificatie’ kunt u ook de optie ‘Verberg automatisch’ instellen. Dit is aan te raden aangezien u anders bij meerdere notificaties al snel uw browserscherm vol heeft staan met meldingen. Om de notificaties op te slaan klikt u tot slot op de knop ‘Opslaan’ onderaan het ‘Notificatie instellingen’ menu. Tip: In het getoonde overzicht van de opgeslagen notificaties kunt u gemakkelijk zien of deze actief is en welke berichten hiervoor zijn ingesteld.

Gereden kilometers notificatie

Als u een melding voor het rijden van een X aantal kilometers in wilt stellen kan dit gemakkelijk via het notificatie menu. Selecteer het tabblad notificaties vanuit het hoofdmenu boven of via het tracker menu (via het tandwieltje -> bewerk) achter de tracker. Reeds aan uw portaal toegevoegde notificaties kunt u via het groene plusje aan een tracker toevoegen. Mocht de gewenste notificatie hier niet tussen staan kunt u een nieuwe notificatie aanmaken.

Links onderin ziet u een blauw plusje. Hier klikt u op waarna het Notificatie instellingen menu opent. Hier kunt u nu de naam van de notificatie specificeren, het type notificatie (moet in dit geval ‘Max. afstand filter’ zijn), voor welke trackers de notificatie moet gelden en welk type berichtgeving er moet worden gegeven. Belangrijk bij het instellen van de gereden kilometers notificatie is het aangeven van de tijdspanne (welke historische periode het portaal in acht moet nemen) en het maximum aantal meldingen per tijdsperiode (Max. 1 melding per X minuten). Na uw selectie klikt u op ‘opslaan’ en is er een nieuwe notificatie ingesteld.

Voorbeeld:

Naam: 5000KM gereden per maand
Type: Max.afstand filter
Max. 1 melding per X minuten (0 = altijd): 7200
Max. toegestaan km. gereden: 5000
Tijdspanne in dagen: 30

Het portaal zal nu om de 5 dagen (7200 minuten) een melding geven als er vanaf dat moment in de afgelopen 30 dagen in totaal een afstand van 5000 KM of meer is afgelegd.

Geofence instellen

Een geofence kunt u instellen door naar het tabblad plaatsen te gaan, het sub-tabje geofences aan te klikken en vervolgens voor geofence toevoegen te kiezen. Vervolgens kunt u door op de kaart te klikken een geofence uitzetten. U kunt tevens aangeven welke kleur het geofence moet krijgen en of deze zichtbaar op de kaart moet worden weergegeven met of zonder naam.

Route instellen

Een route kunt u instellen door naar het tabblad plaatsen te gaan, het sub-tabje Routes aan te klikken en vervolgens voor Route toevoegen te kiezen. U kunt nu op de kaart een route aangeven.

U kunt hier tevens de kleur van aanpassen, aangeven of deze zichtbaar moet zijn op de kaart en heel belangrijk aangeven wat de deviatie van de route moet zijn. Dit zal bepalen wanneer u een notificatie ontvangt.

Rapporten genereren

Rapporten genereren kan u via het rapporten menu. Dit menu kunt u naar voren halen door links in het tracker tabblad naar tracker instellingen te navigeren en vervolgens rapporten aan te klikken. U kunt ook in de menubalk boven in het scherm op het rapporten icoon klikken.
In het rapporten menu aangeland kunt u selecteren voor welke tracker u een rapport wil aanmaken, of u geofences hierin wil opnemen, de data en tijd specificeren en heel belangrijk het rapport type.

Vervolgens kunt u door op aanmaken te klikken een eenmalig rapport genereren of door een rapport naam op te geven en opslaan te klikken een terugkerende rapportage aanmaken.
Deze laatste optie zorgt ervoor dat er dagelijks of wekelijks een rapport naar een door u te specificeren e-mailadres wordt gestuurd.

Geschiedenis opvragen

U kunt voor een tracker in uw account de geschiedenis opvragen op de kaart door naar het tabblad geschiedenis te gaan. Hier kunt u vervolgens de tracker specificeren, de tijd, datum en aangeven wat als stop moet worden gefilterd (>1min, >5min, etc.) Na uw selectie te hebben gemaakt kunt u op toon klikken om de geschiedenis op de kaart te zien te krijgen.

In het tabblad aan de linkerkant worden nog de events in chronologische volgorde weergegeven en in de balk onder de kaart kunt u een grafiek zien van de tracker activiteit en eventueel de route afspelen door snelheid te selecteren en op de afspeelknop te klikken.

Start blokkade activeren

Als de tracker dit ondersteund kan er een start blokkade worden geactiveerd waardoor de auto niet meer gestart kan worden. U kunt dit doen door een commando hiervoor naar de tracker te sturen.
Navigeer hiervoor naar het GPS tracker menu, selecteer de tracker waarvoor u het commando wilt uitvoeren, het commando ‘start blokkade activeren’ en druk op ‘verstuur’.

Vervolgens kunt u in het tabmenu ‘commando status’ zien of het commando is uitgevoerd. Hieraan is ook een notificatie gekoppeld.
Voor deactivatie selecteert u ‘start blokkade deactiveren’ en verstuurd u dat commando.

Wachtwoord wijzigen

Het wachtwoord van uw account kunt u gemakkelijk wijzigen via het instellingenmenu. U navigeert hier vervolgens naar het tabblad ‘Mijn account’ en voert onder het kopje ‘Verander wachtwoord’ uw oude wachtwoord in gevolgd door het gewenste nieuwe wachtwoord in tweevoud ter controle. Tot slot klikt u op ‘opslaan’.

Sub-account aanmaken

U kunt als hoofdaccount houder ook anderen inzicht geven in de informatie van het portaal. Hiervoor maakt u een sub-account aan. U navigeert hiervoor eerst naar het instellingen menu en vervolgens naar het tabblad ‘sub accounts’. Hier treft u een overzichtslijst van uw sub-accounts. Linksonder ziet u een plus symbool. Klik hier op en er verschijnt een nieuw menu ‘sub account eigenschappen’.

Hier vult u het emailadres in van de begunstigde, verzint u een wachtwoord en bepaald u welke trackers, markers, routes en geofences voor het sub-account zichtbaar zijn. Rechts kunt u aangeven welke rechten het sub-account heeft. Als u uw selectie heeft gemaakt klikt u tot slot op ‘opslaan’.

Wachtwoord verloren

Als u uw wachtwoord kwijt bent kunt u via het tabje ‘Login gegevens verloren’ op de inlogpagina van het portaal een nieuw wachtwoord aanvragen. Na uw emailadres en verificatienummer ingevoerd te hebben zal u een email ontvangen met een link waarmee u vervolgens een nieuw wachtwoord kan instellen.

Gereden kilometers opvragen

Als u snel de gereden kilometers van een tracker wil opvragen navigeert u naar het rapporten menu. Vervolgens selecteert u de gewenste tracker, datum en tijd waarvoor u de gereden kilometers wil weten en het rapport type en formaat. Voor een overzicht van de gereden kilometers is het ‘Algemene informatie’ rapport type geschikt. U kunt daarbij de voorkeur voor een html of excel uitdraai aangeven. Als u tevreden bent met uw selectie klikt u op ‘Aanmaken’ om het rapport te genereren. Tip: Mocht u een uitdraai willen voor meerdere trackers tegelijk is het rapport type ‘Algemene informatie (samengevoegd)’ overzichtelijker.

Kilometerstand aanpassen

Het is belangrijk om periodiek de kilometerteller van de GPS te ijken. Deze stand kunt u bewerken door via het tandwieltje achter de desbetreffende tracker voor ‘bewerken’ te kiezen en vervolgens achter ‘Kilometerteller (km) GPS’ het gewenste getal in te vullen gevolgd door ‘Opslaan’.

Tijd van portaal aanpassen

Het kan voorkomen dat de tijd van het portaal niet automatisch van zomertijd naar wintertijd of vice versa wordt gezet. Voor Nederland geldt de Midden-Europese Tijd (UTC+1) en voor de zomertijd Midden-Europese zomertijd (UTC+2). Om dit te wijzigen navigeert u naar het instellingen menu, kiest u voor het tabje ‘Gebruikers interface’ en selecteert u bij Tijdzone de gewenste tijd (UTC+1 of UTC+2 in geval van Midden Europa).

Tracker verwijderen

Vanwege technische en veiligheidsoverwegingen is het niet mogelijk om trackers direct uit het account te verwijderen. Als u een tracker wilt verwijderen dient u daarom de naam aan te passen met de toevoeging van vier keer een ’x’ (xxxx) voor de tracker naam. Vervolgens zal onze back-office deze dan uit uw account verwijderen. Let wel, wanneer een tracker verwijderd wordt gaan alle hieraan verbonden data verloren. Voor de naamswijziging klikt u bij het tracker tabblad op het tandwieltje achter de desbetreffende tracker en selecteert u ‘Bewerk’. Hier kunt u vervolgens de naam aanpassen met vier keer een ‘x’ voor de naam en op ‘Opslaan’ klikken. (verwijderen zal vervolgens binnen een week geschieden)

Belastingdienstrapport

De belastingdienst vraagt om een sluitende rittenregistratie als u wilt aantonen dat u op jaarbasis niet meer dan 500 kilometer privé heeft gereden.

Om u hierbij te faciliteren hebben wij een rapport gemaakt waarin u alleen nog hoeft aan te geven welke kilometers privé waren.

Navigeer allereerst naar het Rapporten menu. Hier selecteert u vervolgens het rapport type ‘belastingdienst’ en de gewenste voertuigen. Als u dit periodiek wil ontvangen voert u nu een rapportnaam e-mailadres in en selecteert onder het kopje ‘Planning’ dagelijks, wekelijks, of maandelijks afhankelijk van uw voorkeur. Tot Slot klikt u op ‘Opslaan’, u ziet nu de geplande rapportage onderin verschijnen.

Wilt u alleen een rapport genereren klikt u op ‘Genereren’ nadat u de gewenste voertuigen en periode heeft geselecteerd.

Let op!: U moet zelf zorgen dat u de rapporten tijdig opslaat en aanvult. Het portaal houdt de geschiedenis tot exact 1 jaar terug bij. Wij raden aan om het rapport maandelijks op te slaan en aan te vullen.

Tracker gegevens aanpassen

Om de gegevens van een tracker te wijzigen zoals het icoon of nummerplaat klikt u allereerst op het tandwiel naast de tracker in het overzicht aan de linkerzijde. Vervolgens klikt u op ‘bewerken’, er verschijnt nu een menu ‘Bewerken tracker’. Onder het tabblad ‘algemeen’ kan u hier nu de tracker naam, kilometerstand, icoon en nummerplaat wijzigen.

Tracker gezondheidsrapport

Wij raden aan om periodiek gebruik te maken van ons gezondheidsrapport om snel overzicht te krijgen in het functioneren van uw trackers.

SpainSwitzerlandAustriaBelgiumItalyDutchCzech