Een kloppende inbouw administratie? Een fluitje van een cent!

Rental Tracker heeft twee jaar geleden een app voor het inbouwformulier ontwikkeld en inmiddels is er een nieuwe versie van de App uitgekomen. Wij hebben deze handige tool speciaal voor onze klanten gemaakt om de administratieve kant van het inbouwen nog gemakkelijker en sneller te maken.

Hier leest u alles wat u wat u over de app en de nieuwste versie moet weten zodat u deze sublieme tool binnen uw bedrijf kunt gebruiken!

De app is te downloaden in de Google Play Store of App Store op uw mobiel. Middels de app kunt u eenvoudig en snel een degelijke en kloppende/betrouwbare inbouw- administratie bijhouden waar u later op terug kunt vallen! De inbouw- app vraagt namelijk gefaseerd om basisinformatie van de inbouw welke u één voor één moet invullen. Mocht u noodzakelijke info vergeten, dan herinnert de app u hieraan.

Uniek aan deze app is dat u van de meest noodzakelijke basisgegevens ook een foto moet invoeren. Al deze informatie wordt automatisch in een pdf- bestand naar uw e- mailadres en/ of naar de e-mailadressen van uw administrateurs verzonden.

Middels deze info kunt u later het betreffende voertuig gemakkelijk terug vinden, kunt u controleren wie de tracker heeft ingebouwd, wanneer en op welke plek.

De compacte versus de uitgebreide versie

Op de app kunt u kiezen voor twee versies: de compacte versie en de uitgebreide versie.

De compacte versie gebruikt u wanneer u wilt kiezen voor de meest snelle manier en is vooral geschikt voor uw eigen wagenpark.

In het compacte inbouwformulier voert u basisinformatie in zoals; merk, type, kenteken (of meldcode), de kilometerstand van het voertuig en de plaatsing in het voertuig.

Het klinkt logisch dat bij de uitgebreide versie er meer gegevens worden gevraagd en ingevoerd. Deze versie is vooral geschikt voor wanneer u naast de basisgegevens geholpen bent met een meer uitgebreide inbouwadministratie. U vult hierbij namelijk ook nog gegevens in zoals; inbouwbedrijf, naam monteur, bedrijfsnaam klant en vermelding van wel/ geen startblokkade.

Al onze trackers zijn voorzien van een eigen sublieme QR- code scanner die gemakkelijk door uw mobiele camera gescand kunne worden. Bij beiden formulieren wordt op deze manier het i-mei nummer van het voertuig toegevoegd. Hierna voegt u nog een foto van de QR- code toe. Als laatste stap worden ook foto’s van het kenteken of meldcode van het voertuig en de plaatsing van de tracker toegevoegd.

De voordelen van de nieuwe versie van de app

Het nieuwe inbouwformulier heeft ten opzichte van ons oude inbouwformulier nog een aantal praktische voordelen:

  • Het werkt nog eenvoudiger en sneller;
  • Het werkt op meer devices (apple & android, mobiel & tablet);
  • Het kan zelfs offline gebruikt worden (b.v. op een locatie waar geen netwerk is);
  • Het wordt in dit geval tijdelijk opgeslagen;
  • Het kan later alsnog (wanneer weer online) verstuurd worden;
  • Er blijven geen inbouwgegevens op de mobiel of tablet achter (veilig);

Kortom: u kunt altijd en overal inbouwen en tegelijkertijd alle benodigde info op een veilige en betrouwbare manier vastleggen in uw inbouw- administratie!

Meer artikelen

Rental Tracker goes connected!

Goed nieuws voor fleetmanagers; Rental Tracker kan connected cars toevoegen aan het portaal zonder tussenkomst van extra GPS trackers (hardware)! In dit blog vertellen wij alles over deze mooie ontwikkeling en leggen wij uit wat wij u hiermee kunnen bieden!  

Lees meer

Op zoek naar een geschikt fleetmanagement systeem? 

De keuze is reuze! Er zijn veel telematicabedrijven die GPS- producten aanbieden. Wanneer u internet raadpleegt ziet u websites met snelle slogans en strakke afbeeldingen die proberen de geïnteresseerden over te halen. Maar bieden zij wel wat u en uw bedrijf nodig heeft?

Lees meer

Waarom kiezen voor een GPS- fleetmanagement systeem?

Wanneer wordt het tijd voor een bedrijf om een overstap naar een GPS- fleetmanagement systeem te maken? Wat kost het, wat levert het op, is het de investering wel waard en wat houdt sommige bedrijven nog tegen?
In deze blog gaan we op deze vragen in en gaan wij u de antwoorden te geven!

Lees meer