Rental Tracker goes connected!

Goed nieuws voor fleetmanagers; Rental Tracker kan connected cars toevoegen aan het portaal zonder tussenkomst van extra GPS trackers (hardware)! In dit blog vertellen wij alles over deze mooie ontwikkeling en leggen wij uit wat wij u hiermee kunnen bieden!  

Connected cars, je hoort er steeds vaker over. Als onderdeel van de algemene trend waarbij apparaten worden aangesloten op het internet (internet of things) zijn tegenwoordig nagenoeg alle moderne voertuigen en bedrijfsmaterieel voorzien van de mogelijkheid om gegevens uit te wisselen via internet. 
In het geval van ‘connected cars’ zijn de voertuigen vanaf de fabriek voorzien van een simkaart, hebben een internetverbinding en verzamelen data. Via internet wordt de data doorgezonden naar de fabrikant om bijvoorbeeld updates uit te voeren of de technische staat van de auto te monitoren. Ook kan data gedeeld worden met andere partijen zoals de dealer en/of de eindgebruiker. Laatst genoemde kan de data aflezen in een app waarmee men inzicht krijgt in waar de auto zich bevindt, de technische staat, de onderhoudshistorie en het brandstofverbruik van de auto.   
Leuk voor de eindgebruikers maar de wagenparkbeheerders dan?  De data van connected cars zijn immers nog niet voor u als verhuurder of leasebedrijf inzichtelijk. En…. wie achter blijft mist wellicht straks de vloot!

Om u als wagenparkbeheerder ook te laten profiteren van connected data, zonder tussenkomst van extra hardware, is Rental Tracker hard aan de slag gegaan. Het afgelopen jaar zijn wij in samenwerking met onze ICT partner en een toonaangevende leverancier van autodata druk bezig geweest om letterlijk en figuurlijk aan te sluiten op connected cars. En dat is gelukt!  
Dit betekent dat wij data van uw connected cars kunnen ontvangen en inzichtelijk maken op uw eigen Rental Tracker portaal. Sterker nog Rental Tracker Connect maakt het nu mogelijk voor wagenparkbeheerders om naast de data van Rental Tracker ook die van connected cars op één centrale plek te verzamelen. Op deze manier kunnen wij u als wagenparkbeheerder ook inzichten in uw connected cars bieden.  
Kortom: alle informatie die de bestuurder op het dashboard van het voertuig kan aflezen zoals kilometerstand, tankinhoud, brandstofgebruik, onderhoudsmeldingen en bandenspanning, is nu ook voor u als verhuurder of leasebedrijf in ons portaal inzichtelijk.                     

De snelheid en de nauwkeurigheid van de real-time tracking functie is echter sterk afhankelijk van het merk auto. Daarbij is er middels connected cars nog geen monitoring van rijgedrag en startblokkade mogelijk. Connected cars biedt zeker niet de vele voordelen die onze hardware biedt; Rental Tracker Connected moet dus gezien worden als een mooie aanvulling!
Wij kijken graag met u naar in hoeverre deze connectie voor uw wagenpark een meerwaarde biedt! 

Meer artikelen

De kracht van geofencing 

Fleetmanagers kunnen enorm profiteren door gebruik te maken van de geofencing in het Rental Tracker portaal. De efficiëntie, beveiliging en de productiviteit van het bedrijf kan middels geofencing aanzienlijk verbeterd worden. Toch merken wij dat de functionaliteit die geofencing kan bieden vaak wordt onderschat en daardoor te weinig wordt benut. Daarom beschrijven we in deze blog de voordelen van geofencing.

Lees meer

Van 2G naar 4G

Doordat het 2G netwerk verouderd is, wordt deze de komende jaren uit gefaseerd in de meeste landen in Europa om zo ruimte te bieden voor de uitrol van 4G/5G. In de meeste gevallen is hierbij gekozen voor een voorlopig behoudt van het 2G netwerk, omdat hier nog relatief veel M2M (Machine-to-Machine) diensten van afhankelijk zijn.…

Lees meer

Een QR code scannen voor je inbouwformulier doe je zo! 

Je komt ze overal tegen; QR- codes! En niet voor niets want ze werken super handig! In een eerdere blog schreven wij al over onze handige digitale inbouwformulier. Hoe u gemakkelijk een QR-code kunt scannen voor ons inbouwformulier vertellen we hier!

Lees meer