Op zoek naar een geschikt fleetmanagement systeem? 

De keuze is reuze! Er zijn veel telematicabedrijven die GPS- producten aanbieden. Wanneer u internet raadpleegt ziet u websites met snelle slogans en strakke afbeeldingen die proberen de geïnteresseerden over te halen. Maar bieden zij wel wat u en uw bedrijf nodig heeft?

Waar moet een dergelijk systeem eigenlijk aan voldoen en wat is voor uw bedrijf en branche een passend GPS- systeem? Kortom: waar moet u op letten?  
In deze blog leest u wat u daarover moet weten, leggen we uit wat Rental Tracker voor u kan betekenen en helpen wij u op weg om een goede keuze te maken! 

Allereerst is het goed om te weten waar een GPS volgsysteem uit bestaat. Simpel gezegd bestaat een GPS- volgsysteem uit: 

  • Een GPS- product; in dit geval track& trace producten die beschikken over verschillende functionaliteiten waarmee verschillende data verzameld kan worden zodat personen of materieel geregistreerd, gemonitord en beveiligd kunnen worden 
  • Een portaal; dit is het platform waarin al de data (gegevens) van de GPS- producten in verzameld worden  
  • De connectiviteit; de verbinding die zorgt voor het uitwisselen van belangrijke data 

GPS producten

Voor welke track & trace producten u kiest heeft voor het grootste gedeelte te maken met – welk materieel u wilt monitoren én welk doel u ermee wilt bereiken. 
Het lijkt niet moeilijk om middels deze uitgangspunten een passend product te vinden voor uw bedrijf maar uit ervaring weten wij dat hier meer inzichten voor nodig zijn! Zowel de functionaliteiten van de tracker als de specifieke eigenschappen van de trackers spelen een grote rol en die laatste wordt vaak onderschat. 

Een voorbeeld: Een autoverkoper wil graag zijn voertuigen beschermen tegen diefstal bij bijvoorbeeld proefritten. Het klinkt logisch wanneer de autoverkoper een track & trace product kiest dat diefstalbewaking als doel heeft. Echter naast deze functionaliteit moet het track & trace product nog over een aantal specifieke eigenschappen beschikken zodat deze geheel aansluit bij de specifieke wensen en behoeften van deze klant. De autoverkoper heeft namelijk een groot verloop in zijn voertuigen. Daarom is het van belang dat hij kiest voor een product dat geschikt is voor incidentele diefstalbewaking. De tracker moet snel en gemakkelijk van het ene voertuig naar het andere voertuig te verplaatsen zijn. Verder moet het gemakkelijk te verbergen zijn en geen installatiekosten met zich mee brengen omdat het op een batterij werkt. Daarbij moet de tracker zeer moeilijk tot nauwelijks detecteerbaar zijn anders zal deze binnen een ‘no time’, door autodieven gedetecteerd worden en uit het voertuig worden gehaald. Alleen de Stealth Compact Tracker voldoet aan al deze eisen.  
Bij het maken van een juiste keuze voor track & trace producten spelen naast de functionaliteiten van de tracker dus ook de specifieke eigenschappen van de trackers een belangrijke rol! 

Op onze website kunt u onze ‘geavanceerde keuzehulp’ gebruiken. Onze keuzehulp biedt u één of meerdere goede oplossingen. Na het lezen van de specifieke eigenschappen van de betreffende trackers kunt u zelf een geheel passende keuze maken. Wilt u toch graag dat wij met u meedenken? Dat doen wij graag! Wij geven u gratis en vrijblijvend advies!  

Het GPS- portaal

Het is een must dat uw GPS- portaal ingericht is naar uw branche. Elke branche vraagt namelijk om zijn eigen specifieke inzichten. Zo heeft bijvoorbeeld een autoverhuurbedrijf behoefte aan andere inzichten in het portaal dan een bouwbedrijf.  
Daarbij is het handig wanneer u in uw portaal ook een eigen persoonlijke selectie van belangrijke data kunt instellen. Tenslotte heeft het ene bedrijf andere behoeften en wensen dan het andere bedrijf. Deze instellingen zorgen er voor dat u snel en eenvoudig de juiste inzichten krijgt.  
Ons portaal is toegespitst op verschillende branches. Daarbij kunt u in ons portaal de instellingen die voor u niet van toepassing zijn met een paar muisklikken verbergen. U ziet dan alleen nog de data (informatie over uw materieel) die voor uw bedrijf van belang is. Verder werken wij met kant en klare notificatie- templates voor de meldingen. Deze templates zijn geheel op maat gemaakt voor uw specifieke branche maar persoonlijke wensen kunnen hierin nog gemakkelijk aan toegevoegd worden.  

Een voorbeeld: Een schoonmaakbedrijf heeft een wagenpark dat bestaat uit 15 werkbusjes.  De werkbusjes worden door enkele werknemers na werktijd mee naar huis genomen.  
De bedrijfsmanager wil graag meldingen ontvangen van wanneer de werknemers de maximale toegestane snelheid overschrijden of wanneer zij tegen de afspraak in het voertuig in eigen tijd in eigen gebruik hebben. Door de ‘op maat gemaakte templates’ ontvangt hij alleen de meldingen die voor hem van belang zijn en waarop hij eventueel wil acteren. Ook kan hij wekelijks of maandelijks een rapport genereren zodat hij precies inzicht heeft in welke voertuig eventueel “buiten” de lijntjes loopt.  

De connectiviteit

Last but not least; alles valt of staat met de connectiviteit tussen de GPS- producten en het portaal! U kunt over de beste telematica producten en een handig portaal beschikken maar wanneer de kwaliteit van connectiviteit te wensen overlaat, dan valt er niet veel te monitoren!  
Rental Tracker is verbonden aan de beste en grootste netwerkaanbieders, die onze connectiviteit verzorgen. Hierdoor beschikken wij over een zeer hoogwaardige Roaming-SIM die ervoor zorgt dat onze klanten wereldwijd (+190 landen) feilloos zijn verbonden met een netwerk. Zo kunnen wij u de beste dekking aanbieden, ook in meer afgelegen gebieden! 
Net als opsporingsdiensten, kunnen wij zelfs nog vaak de locatie bepalen wanneer er geen GPS- signaal meer is maar de SIM- kaart nog wel ontvangst heeft. Op deze wijze is de kans groot dat gestolen materieel alsnog getraceerd kan worden.  
Met onze connectiviteit en ons portaal heeft u altijd én overal direct inzicht in al uw materieel. Of het nu met uw mobiele telefoon, laptop of op uw pc is! Realtime, worldwide, anytime, anywhere! 

Meer artikelen

De kracht van geofencing 

Fleetmanagers kunnen enorm profiteren door gebruik te maken van de geofencing in het Rental Tracker portaal. De efficiëntie, beveiliging en de productiviteit van het bedrijf kan middels geofencing aanzienlijk verbeterd worden. Toch merken wij dat de functionaliteit die geofencing kan bieden vaak wordt onderschat en daardoor te weinig wordt benut. Daarom beschrijven we in deze blog de voordelen van geofencing.

Lees meer

Van 2G naar 4G

Doordat het 2G netwerk verouderd is, wordt deze de komende jaren uit gefaseerd in de meeste landen in Europa om zo ruimte te bieden voor de uitrol van 4G/5G. In de meeste gevallen is hierbij gekozen voor een voorlopig behoudt van het 2G netwerk, omdat hier nog relatief veel M2M (Machine-to-Machine) diensten van afhankelijk zijn.…

Lees meer

Een QR code scannen voor je inbouwformulier doe je zo! 

Je komt ze overal tegen; QR- codes! En niet voor niets want ze werken super handig! In een eerdere blog schreven wij al over onze handige digitale inbouwformulier. Hoe u gemakkelijk een QR-code kunt scannen voor ons inbouwformulier vertellen we hier!

Lees meer