Een QR code scannen voor je inbouwformulier doe je zo! 

Je komt ze overal tegen; QR- codes! En niet voor niets want ze werken super handig! In een eerdere blog schreven wij al over onze handige digitale inbouwformulier. Hoe u gemakkelijk een QR-code kunt scannen voor ons inbouwformulier vertellen we hier!

Bij het inbouwen van onze trackers gebruikt u ter plekke (op de inbouwlocatie) onze digitale inbouwformulieren. Deze kunt u vinden in onze Rental Tracker app, welke te downloaden is in de Google Play Store of App Store op uw mobiel. 

Op de app kunt u kiezen voor twee versies: de compacte versie en de uitgebreide versie. Middels onze digitale inbouwformulieren kunt u eenvoudig en snel een degelijke en kloppende inbouw- administratie bijhouden waar u later op terug kunt vallen! De inbouw- app vraagt namelijk gefaseerd om basisinformatie van de inbouw welke u één voor één moet invullen. Mocht u noodzakelijke info vergeten, dan herinnert de app u hieraan. 

Uniek aan deze app is dat u van de meest noodzakelijke basisgegevens ook een foto moet invoeren. Om het u nog gemakkelijker te maken en fouten bij het overnemen van het IMEI- nummer te voorkomen zijn al onze track & trace producten voorzien zijn van QR- codes! Deze QR- codes bevatten het IMEI- nummer (registratienummer) van de tracker. Daarmee wordt voorkomen dat de tracker verkeerd geregistreerd wordt in uw portaal.  

Zo werkt de QR- code voor ons inbouwformulier

  1. Download de gratis Rental Tracker app 
  2. Open de Rental Tracker app
  3. Kies: inbouwformulier (compacte versie of uitgebreide versie) 
  4. Vul alle gegevens van het inbouwformulier in, behalve het IMEI- nummer 
  5. Het IMEI- nummer scant u in door op het scan- icoon rechts te drukken; uw apparaat zal automatisch de code scannen en het IMEI- nummer automatisch overnemen en vastleggen 
  6. Druk daaronder op het linker icoon IMEI voor een foto van het IMEI- nummer 
  7. Hierna voert u via de betreffende iconen rechtsstreek foto’s in van het kenteken/ meldcode en de inbouwplaats van de tracker (in het voertuig). 

Al deze informatie wordt automatisch in een pdf- bestand naar uw e- mailadres en/ of naar de e-mailadressen van uw administrateurs verzonden. Middels deze info kunt u later het betreffende voertuig gemakkelijk terugvinden, kunt u controleren wie de tracker heeft ingebouwd, wanneer, door wie en op welke plek en of de tracker functioneert.  

Easy Peasy toch? 😊  

Meer artikelen

De kracht van geofencing 

Fleetmanagers kunnen enorm profiteren door gebruik te maken van de geofencing in het Rental Tracker portaal. De efficiëntie, beveiliging en de productiviteit van het bedrijf kan middels geofencing aanzienlijk verbeterd worden. Toch merken wij dat de functionaliteit die geofencing kan bieden vaak wordt onderschat en daardoor te weinig wordt benut. Daarom beschrijven we in deze blog de voordelen van geofencing.

Lees meer

Van 2G naar 4G

Doordat het 2G netwerk verouderd is, wordt deze de komende jaren uit gefaseerd in de meeste landen in Europa om zo ruimte te bieden voor de uitrol van 4G/5G. In de meeste gevallen is hierbij gekozen voor een voorlopig behoudt van het 2G netwerk, omdat hier nog relatief veel M2M (Machine-to-Machine) diensten van afhankelijk zijn.…

Lees meer

Rental Tracker goes connected!

Goed nieuws voor fleetmanagers; Rental Tracker kan connected cars toevoegen aan het portaal zonder tussenkomst van extra GPS trackers (hardware)! In dit blog vertellen wij alles over deze mooie ontwikkeling en leggen wij uit wat wij u hiermee kunnen bieden!  

Lees meer