Wat is de beste GPS tracker?

U heeft besloten om een of meerdere GPS trackers te kopen. Verstandig! We merken dat steeds meer bedrijven geïnteresseerd zijn in manieren om hun wagenpark op een innovatieve manier te kunnen beheren. Maar ook steeds meer particulieren kiezen ervoor om een GPS tracker in hun auto, caravan of camper te laten plaatsen.

Verschillende soorten trackers, maar wat is de beste keus?

Er zijn verschillende soorten GPS trackers op de markt verkrijgbaar. De kans bestaat dus dat u op zoek bent naar meer informatie en zich wilt laten informeren over wat in uw geval de beste GPS tracker is.

De basis van GPS trackers

GPS gebruikt een netwerk van satellieten die rond de aarde zweven om de locatie te bepalen. De satellieten versturen een bepaald signaal en het GPS-apparaat kan dat oppikken. Op basis van het signaal van minstens vier satellieten kan de ontvanger heel nauwkeurig bepalen op welke plek op aarde het is. Meer lezen over hoe GPS precies werkt kan hier.

Veel mensen gebruiken GPS als een soort universele term voor alles wat gaat over het bepalen van positie, dat zorgt voor verwarring. GPS kan namelijk gebruikt worden  voor allerlei verschillende dingen. GPS wordt veel gebruikt om te kunnen navigeren, bijvoorbeeld met de welbekende TomTom. GPS tracking echter een andere techniek. We hebben het dan over een apparaat dat de exacte locatie kan bepalen op basis van GPS en deze informatie daarna door kan sturen naar iets of iemand anders, bijvoorbeeld onze gps tracking software.

Persoonlijke en draagbare trackers

De meeste GPS trackers zijn al erg klein. Een product valt qua formaat nog meer op, dat is de draagbare tracker. Ze zijn bedoeld om personen te kunnen lokaliseren en het is dan ook de bedoeling dat men deze trackers bij zich draagt. Dit type trackers is compact, denk aan grootte een horloge. Een persoonlijke GPS tracker die is uitgerust met een noodknop heeft over het algemeen de voorkeur. Een tracker als deze wordt namelijk meegedragen voor de veiligheid en een alarm of SOS-knop helpt daaraan mee.

GPS trackers voor in een auto’s en andere voertuigen

Veruit de meeste GPS trackers worden gemaakt voor auto’s en andere voertuigen. U kunt de trackers dan ook tegenkomen in vrachtwagens, campers, caravans en aanhangers. Maar ook in boten, jachten en machines voor bouw en landbouw.

De meeste trackers krijgen hun stroom direct van het voertuig. Dat is een voordeel, want zo hoeven ze niet te worden opgeladen. Grofweg kunnen we drie soorten auto trackers onderscheiden: plug en play gps trackers, inbouw gps trackers en portable gps trackers met een batterij. Wat alle drie deze soorten met elkaar gemeen hebben is dat deze GPS trackers zijn uitgevoerd met een module voor mobiele communicatie. Om de locatie door te kunnen geven, maken de beste GPS trackers gebruik van onder andere een data verbinding met internet.

Vanuit een app op een smartphone of tablet of vanaf een beveiligd webportaal kan dan gemakkelijk de locatie van het voertuig worden bekeken. De app maakt bovendien veel andere gegevens inzichtelijk, denk aan de gereden routes, de actuele en gemiddelde snelheid, bedrijfstijden van een voertuig, remmen en accelereren en veel meer. GPS trackers zijn dan ook zeer geliefd in het bedrijfsleven bijvoorbeeld bij wagenparkbeheer.

Ook steeds meer particulieren kiezen voor een GPS tracker in de auto, bijvoorbeeld als vorm van diefstal beveiliging of voor het bijhouden van een rittenregistratie voor bijvoorbeeld de belasting.

Stroomvoorziening voor uw GPS tracker

Er zijn verschillende manieren om uw GPS tracker van stroom te voorzien

Plug en play GPS trackers

Dit type trackers kan eenvoudig worden ingeplugd in de OBDII poort van een auto. Bent u op zoek naar een tracker die snel een eenvoudig te installeren is, dan is dit voor u de beste gps tracker. OBD staat voor On Board Diagnostics en iedere auto van na het jaar 2000 heeft er een. Een automonteur gebruikte deze poort om het voertuig uit te kunnen lezen. Omdat de poort actief is zodra het voertuig wordt gestart is de OBD-connector een goede plek voor een gps tracker. De plug en play tracker zal automatisch in- en uitschakelen en bovendien kan er nog allerlei interessante informatie over het voertuig via de OBD poort worden opgevraagd.

Bedrade GPS trackers

Een bedrade tracker, zoals onze Wired Tracker, worden aangesloten op de elektrische installatie van het voertuig. Ze kunnen op plaatsen worden geïnstalleerd waar ze niet erg opvallen of gemakkelijk verwijderd kunnen worden.

Dit type GPS trackers extra voordelen ten opzichte van een plug-in tracker. Een bedrade tracker voegt de mogelijkheid toe om het starten van een voertuig op afstand te blokkeren en er kan bijvoorbeeld ook een rookmelder op worden aangesloten. De bedrade variant is daardoor voor zakelijk gebruik de beste gps tracker.

GPS trackers met batterij

Het is niet altijd mogelijk om een te kiezen voor vaste installatie. Soms is een GPS tracker slechts tijdelijk in een bepaald voertuig nodig. Soms moet de GPS tracker worden gebruikt op een plaats waar geen stroombron aanwezig is. Ook komt het voor dat een GPS tracker wordt gebruikt in iets anders dan een auto.

Elektrische fietsen, scooters, boten en bouwmateriaal. Alles waar een GPS tracker op of in past kunt u met gps beveiligen. Een compacte GPS tracker met een ingebouwde batterij is al deze gevallen dan ook een voor de hand liggende keuze.

Wilt u een aanhanger, trailer of een caravan kunnen volgen met een gps tracker, dan is er nog een betere manier. Speciaal voor dit doel is een kentekenplaathouder met ingebouwde gps tracker ontwikkeld De tracker kan worden aangesloten op de bedrading van de aanhanger. Tijdens transport wordt de accu in het tracker automatisch opgeladen. Wanneer u de aanhanger parkeert zal de gps tracker daarna actief blijven. Omdat de gps-ontvanger in de kentekenplaat het satellietsignaal beter op kan pakken, vrij zicht op de hemel, is dit model voor het lokaliseren van aanhangers simpelweg de beste gps tracker.

Vraag ons om advies

Heeft u advies over gps tracking nodig om te bepalen wat in uw geval de beste gps tracker is, neemt u dan vooral contact met ons op. We vertellen u graag meer over onze producten en de mogelijkheden.