Plug & Play OBD tracker

De plug & play OBD (on-board diagnostics) tracker is specifiek ontworpen voor gebruiksgemak. Iedere hedendaagse auto heeft een OBD aansluiting waar onze tracker eenvoudig aan kan worden gekoppeld. Hierna is de tracker gelijk functioneel. Door deze eenvoudige koppeling is deze tracker ideaal wanneer deze regelmatig moet worden overgezet naar een andere auto. De plug & play OBD tracker beschikt over een eigen antenne en GPS chip waardoor een eventuele externe antenne niet nodig is. Door onze unieke verlengkabel en afdekkapje is de tracker tevens nagenoeg onzichtbaar.

Voor wie?

Deze tracker is zeer geschikt voor route-, rittenregistratie en plaatsbepaling. Doordat er geen technische kennis nodig is om de tracker te installeren kan iedere wagenparkbeheerder gemakkelijk uit de voeten. Door de plug and play installatie is de tracker ook erg geschikt voor incidentele voertuig bewaking.

Hoe werkt deze tracker?

De OBD tracker is net als onze andere trackers uitgerust met een state-of-the-art GPS chip. Deze zorgt ervoor dat er uitermate nauwkeurig de locatie kan worden bepaald door triangulatie met GPS satellieten. Deze locatie wordt vervolgens gedeelt met het rentaltracker online portaal. Daarnaast beschikt onze tracker over G-sensoren die allerlei data registreert over het rijgedrag en dit ook doorstuurt naar het portaal. Doordat dit portaal web-based is kan het gemakkelijk geraadpleegd worden op pc, tablet of smartphone. Of via de toegewijde app, beschikbaar voor zowel IOS als Android.

Er wordt een handleiding meegeleverd waardoor de installatie en gebruik gemakkelijk kan worden begonnen. Tevens zijn er ondersteunende video instructies te vinden op onze website en kunt u hulp op afstand inschakelen als u ondersteuning nodig heeft.

Plaatsen van het volgsysteem

De OBD tracker is letterlijk plug-n-play door de aansluiting op de OBD aansluiting die in het voertuig beschikbaar is. Na deze aansluiting is de tracker gelijk online. Voor plaatsing is geen enkele technische kennis vereist. Het is mogelijk om een verlengkabel bij de OBD tracker te bestellen waarmee deze gemakkelijk uit het zicht kan worden weggewerkt. Bijkomstig is nog dat deze verlengkabel gecamoufleerd is als afdekkapje voor de OBD aansluiting.

Functies:

 • Real-time track & trace functionaliteit
 • Plug & play installatie door OBD aansluiting
 • G-sensoren die gedrag voertuig registreren
 • Wereldwijde dekking
 • Geen batterij wissels nodig
 • Op afstand programmeerbaar

De specificaties zijn:

 • Stroomvoorziening: aansluiten op OBD poort
 • Afmetingen: 8.6 x 4.4 x 1.4 cm
 • Nauwkeurigheid: 7.5 meter
 • Batterij: Li-Polymer 250 mAh back-up
 • Waterdicht: nee
 • Gewicht: 50 Gram

FAQ

Wat als de tracker niet past op de OBD aansluiting in het voertuig?

U kunt een verlengkabel bij bestellen waardoor dit gemakkelijk te verhelpen is en u de OBD tracker netjes weg kan werken.

Beschikt de OBD tracker over een back-up accu?

Ja, de OBD tracker is standaard uitgerust met een 200Mah back-up batterij waardoor deze nog 2 dagen losgekoppeld kan functioneren.

SpainSwitzerlandAustriaBelgiumItalyDutchCzech