Wat is geofencing?

Geofencing is een techniek waarbij een geografisch gebied wordt afgebakend door een virtuele grens op basis van locatie. Wanneer er een gps-signaal dit gebied betreedt of verlaat kan er een trigger voor een notificatie worden aangemaakt. In de praktijk wordt vaak gebruikt voor mobiele apparaten als tablets en smartphones. Hierdoor kan er bijvoorbeeld op locatie geadverteerd worden op mobiele apparaten. In het geval van Rental Tracker wordt er een notificatie in het portaal weergegeven wanneer er een voertuig een geofence betreedt of verlaat. Een voorbeeld van veel gebruikte geofences in het Rental Tracker portaal is de landgrens van Nederland en bijvoorbeeld een tijdelijke geofence op de locatie van het werk. Zo kunt u heel eenvoudig in de gaten houden wanneer uw werknemers op de klus zijn en wanneer ze hier weer weg gaan.

Verhuur en/of shortlease bedrijven hebben vaak last van mensen die over de grens een boete krijgen of tol moeten betalen. De boete komt vaak maanden later pas binnen en het is lastig te traceren wie er heeft gereden. Door het inst ellen van een geofence houdt u, ook wanneer het aantal auto’s groot is, controle over waar uw auto’s wel en niet komen. Gaat een klant dan toch over de grens en wilt u dit liever niet hebben, dan kunt u bijvoorbeeld een boete hierop instellen.

Daarnaast kan het zijn dat u als verhuurbedrijf niet wilt dat uw klanten in gevaarlijk of onbegaanbaar gebied terecht komen met uw auto’s. In landen als Brazilië is het niet ondenkbaar dat een toerist per ongeluk een gevaarlijke vavela (sloppenwijk) in rijdt met een huurauto. Een ander voorbeeld komt van een van onze klanten op het Ibiza, zij willen niet dat er met hun auto’s op een deel van het eiland wordt gereden waar onverharde wegen zijn. Om dit te voorkomen is het instellen van een geofence op deze gebieden niet onverstandig.

Wilt u ook de voordelen van een geofence voor uw wagenpark ondervinden? Check dan snel ons portaal.

14 maart 2019
SpainSwitzerlandAustriaBelgiumItalyDutchCzech