Fleet oplossingen

Wat is fleetmanagement?

Fleetmanagement staat voor het beheren van voertuigen binnen uw wagenpark.

Hierbij gaat het om commerciele vervoersmiddelen als taxi’s, koeriersdiensten, vrachtvervoer, transportbedrijven etc. De functies binnen fleetmanagement zijn o.a.:

  • Voertuiginkoop
  • Voertuigonderhoud
  • Track & Trace
  • Brandstof management

Fleetmanagement wordt ingezet door bedrijven waarvan een groot deel van de kosten komen uit transport en logistiek. Het doel van fleetmanagement is het zo efficiënt en effectief mogelijk laten presteren van het wagenpark.

Het onderdeel van fleetmanagement dat de kosten inzichtelijk maakt is tracking. Tracking wordt gedaan door middel van GPS trackers in de voertuigen. Door notificaties worden snelheden, rijtijden, locaties, brandstofverbruik, onderhoudsnoodzaak en andere statistieken bijgehouden. Deze informatie geeft waardevolle inzichten die gebruik kunnen worden om het wagenpark zo efficiënt mogelijk in te zetten.

RentalTracker: meer rendement op uw fleet

Bij RentalTracker werken wij met een online tracking portal. In deze portaal kunnen fleetmanagers notificaties instellen om hun fleet zo efficiënt mogelijk te laten opereren. Het voordeel van zo’n portaal is dat men alleen bericht krijgt bij belangrijke gebeurtenissen, deze kunnen immers vooraf worden ingesteld. Dit heeft als grote voordeel dat men niet contstant de fleet in de gaten moet houden; zo wordt de fleet maar ook de tijd van de fleetmanager zo efficiënt mogelijk gebruikt.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van RentalTracker? Neem gerust contact op!

 

 

 

11 april 2017
SpainSwitzerlandAustriaBelgiumItalyDutchCzech