FAQ

1. WAT IS RENTALTRACKER?

RentalTracker biedt u de mogelijkheid om uw voertuigen via GPS te tracken en overal live te volgen. Online ziet u exact waar uw voertuigen zich bevinden. Of uw voertuigen nu door heel Europa, door Indonesië of zelfs door gebieden in Afrika rijden, u heeft overal inzicht en toegang tot uw voertuigen.

Daarnaast zet het Online Tracking Portal van RentalTracker de complexe wagenparkgegevens om in heldere, inzichtelijke wagenparkrapporten en- analyses. Zo heeft u altijd en overal actuele informatie binnen handbereik en verkrijgt u diepgaand inzicht in uw bedrijf.

2. WAT ZIJN DE MINIMALE SYSTEEMEISEN?

Google Chrome heeft de voorkeur, of de meest recente versie van Internet Explorer, Windows 7 of hoger.

3. HOE KOMEN DE RITTEN IN MIJN ONLINE TRACKING PORTAL?

De ritten komen automatisch in de online tracking portal. U hoeft hier dus niets voor te doen, de trackers worden automatisch uitgelezen.

4. HOE KRIJG IK MIJN RITTEN OP MIJN COMPUTER?

De ritten worden automatisch naar onze server verstuurd. Op uw eigen computer worden geen gegevens opgeslagen.

5. KUNNEN ER AFWIJKINGEN OPTREDEN TUSSEN DE AFSTANDEN VAN RENTALTRACKER EN MIJN KILOMETERTELLER?

Ja, vaak is GPS data nauwkeuriger dan uw kilometerteller. Om te voorkomen dat de verschillen over een lange tijd te groot worden kunt u bij onderhoud de kilometerteller van de tracker gelijk zetten met die van de auto.

6. KAN IK MIJN GEGEVENS (ADRES, REKENINGNUMMER, AUTO) AANPASSEN?

Als u op het kopje ‘Accountinstellingen’ klikt nadat u bent ingelogd op onze website, kunt u uw gegevens wijzigen. Als u een voertuigwissel toepast, is het belangrijk dat u eerst uw ritten verwerkt.

7.HOEVEEL VOERTUIGEN KUNNEN WORDEN WEERGEGEVEN IN EEN FLEET?

Het aantal voertuigen is ongelimiteerd. Om bij 100 en meer voertuigen toch voldoende overzicht te houden kunt u uw wagenpark indelen in groepen. Verschillende autorisatieniveaus maken dat u per gebruiker bepaalt wie toegang heeft tot welke groepen. Tot op het niveau waarbij een gebruiker, achter een persoonlijke inlog, alleen zijn of haar ‘eigen’ auto kan zien.

8. IN WELKE LANDEN IS RENTALTRACKER BESCHIKBAAR?

RentalTracker heeft contracten met telecomproviders van over de hele wereld. Hierdoor werkt de tracker in meer dan 85 landen zonder extra kosten. Onderstaand de landen waar RentalTracker sowieso werkt:

Albania, Algeria, Armenia, Aruba, Australia, Austria, Bangladesh, Belgium, Bulgaria, China, Croatia, Cyprus,Czech Republic, Denmark, El Salvador, Estonia, Faeroe Islands, Finland, France, Germany, Ghana, Greece, Guyana, Haiti, Hong Kong, Hungary, Iceland, India, Indonesia, Ireland, Israel, Italy, Jamaica, Japan, Jersey & Guernsey – Channel Islands, Kazakhstan, Laos, Latvia, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Malaysia, Malta, Martinique, Morocco, Netherlands, Netherlands Antilles, New Zealand, Norway, Pakistan, Panama, Poland, Portugal, Republic of Korea, Romania, Russian Federation, Saudi Arabia, Singapore, Slovakia, Slovenia, South Africa, Spain, Suriname, Sweden, Switzerland, Trinidad and Tobago, Turkey, Ukraine, United Arab Emirates, United Kingdom, United States, Uzbekistan.
Indien er een land waar u naar zoekt mist, neemt u dan vooral contact met ons op.

9. WERKT RENTALTRACKER OOK OP MIJN APPLE?

Ja, Rental Tracker werkt geheel online en is dus bereikbaar vanaf elk apparaat en besturingssysteem via een webbrowser.

10. IK HEB AL EEN EIGEN TRACKER. KAN IK HIERMEE GEBRUIK MAKEN VAN HET ONLINE TRACKING PORTAL VAN RENTALTRACKER?

Meestal niet, het aanpassen van een tracker is vaak kostbaarder dan onze aanschaf prijs.

11. KAN IK DE TRACKER ZELF INBOUWEN?

De Wired tracker is in de basis eenvoudig in te bouwen. Bij levering wordt deze van een duidelijke handleiding met inbouwschema voorzien. Hiermee kan zonder veel kennis de tracker worden geïnstalleerd. Kiest u voor extra opties zoals de rookmelder of koppeling met deurvergrendeling kan het zijn dat hier wel een installateur aan te pas moet komen.

12. KAN IK MET DE WIRED TRACKER HET SLOT VAN DE DEUREN BEDIENEN?

Dit is een optie die kan worden geïnstalleerd. Momenteel is dit nog niet op locatie mogelijk en zal de auto hiervoor op transport moeten naar een van onze experts.

13. BESCHIKT DE WIRED TRACKER OVER EEN BACK-UP ACCU?

Ja de tracker heeft een 200 mAh interne batterij waardoor deze ook losgekoppeld een aantal dagen kan werken.

14. KAN DE PERSONAL TRACKER TEGEN EEN STOOTJE?

De personal tracker is zeer duurzaam vervaardicht, water- en stofdicht (IPX5). De tracker is echter niet ontworpen om zware klappen op te vangen.

15. IS DE PERSONAL TRACKER OOK GESCHIKT VOOR VOERTUIG BEWAKING?

Dit is zeer afhankelijk van de duur. Doordat de personal tracker met een interne accu werkt is deze maar voor een beperkte tijd achtereenvolgens inzetbaar. Wanneer de zendfrequentie laag wordt ingesteld kan deze tot wel 21 dagen mee zonder tussentijds opladen.

16. HOE WERKT DE PERSONAL TRACKER?

De personal tracker maakt net als onze andere trackers gebruik van GPS voor plaatsbepaling. Via ons online portaal kunt u vervolgens gemakkelijk deze gegevens inzien.

17. WAT ALS DE TRACKER NIET PAST OP DE OBD AANSLUITING IN HET VOERTUIG?

U kunt een verlengkabel bij bestellen waardoor dit gemakkelijk te verhelpen is en u de OBD tracker netjes weg kan werken.

18. BESCHIKT DE OBD TRACKER OVER EEN BACK-UP ACCU?

Ja, de OBD tracker is standaard uitgerust met een 200Mah back-up batterij waardoor deze nog 2 dagen losgekoppeld kan functioneren.

19. HOE KAN DE STEALTH TRACKER WORDEN OPGELADEN?

De stealth tracker is niet tussentijds oplaadbaar. U kunt bij RentalTracker een batterijwissel aanvragen. Wij zullen na ontvangst van de tracker de batterij wisselen en de tracker opnieuw verzegeld in zijn waterdichte verpakking retourneren.

20. HOE WEET IK DAT DE STEALTH TRACKER GEACTIVEERD IS?

Zodra u inlogt op uw account zal in de meeste gevallen de tracker al zijn toegevoegd. Deze is dan ook al geactiveerd. In het geval dat deze nog niet zichtbaar is kunt u de tracker zelf toevoegen middels de gegevens meegeleverd op de administratie kaart. Verschijnt de tracker daarna nog niet kunt u contact op te nemen via info@rentaltracker.nl.

21. HOE KAN IK ZIEN HOEVEEL BATTERIJ MIJN STEALTH TRACKER NOG HEEFT?

Dit is zichtbaar in het portaal wanneer u de tracker selecteert. Links onderin het scherm verschijnt dan een batterij indicator.

22. WAT ZIJN DE KOSTEN VAN HET PORTAAL?

De kosten zijn inbegrepen bij uw abonnement van RentalTracker.

23. HOE IS DE PORTAAL BEVEILIGD?

Het portaal is beschermd door ge-encrypte servers en wachtwoord beveiliging.

Bovenstaand vindt u antwoorden op veel voorkomende vragen. Staat uw vraag of antwoord er niet tussen? Neem gerust contact op!

SpainSwitzerlandAustriaBelgiumItalyDutchCzech